Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА ЗА ШКОЛСКУ 2020/21.

Поштовани родитељи/законски заступници, обавештавамо Вас о следећем:

1)   Имате могућност пријаве за упис ученика у средњу школу преко Портала еУправа и, у том случају, не морате да долазите у школу.

2)    Они који не искористе услугу преко Портала еУправа морају да дођу у школу, али нема потребе да доносе било који документ у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту и лекарско и сл.)

 

Штампа

ПРЕПОРУКА ЗА УЧЕНИКЕ

Драги ученици,
Настава на даљину подразумева да учите на различитим местима, а не у учионицама у школи, удаљени физички од наставника. Ово је нешто са чиме се до
већина вас није сусрела и ново је како за наставнике, тако и за вас и ваше родитеље.
Свесни смо да је тешко било и у учионици да се концентришете и да је сада потребно много више воље и жеље да се приступи материјалу који ће се налазити на платформама. Дајемо вам основне смернице за лакше сналажење и савладавање наставних материјала.

План учења

План учења мора да садржи одговоре на следећа питања:
- Где ћу учити?
- Колико сати ћу учити и када?    
- Којим редоследом ћу учити?
Најбоље је учити у соби за радним столом где ће се најбоље одржати будност и где је осветљеност добра. На столу нека буде само компјутер или мобилни телефон на којем се налази материјал за учење које је професор окачио на платформу.
Идеално време за учење зависи од метаболизма сваког ученика. Истраживања су показала да су најбоље време за учење пре подне од 8 часова до 11 и после подне од 16 часова до 19. Сваки ученик ће прилагодити темпо и време учења које му је потребно за савладавање наставног градива. Потребно је учити градиво оних предмета који су тај дан предвиђени распоредом часова, затим одрадити домаћи задатак и онда поновити градиво. Препоручује се да је најбоље кренути са градивом које је ученику теже, да се сродне теме не уче једна за другом и да се направе паузе у трајању до 10 минута између учења два градива.
Након направљеног доброг плана крените да учите одмах!!! Не чекајте инспирацију већ будите упорни и не дозволите себи да одустанете. Учење подразумева да се концентришете на један задатак и њега решавате, уколико вам нешто не буде јасно или не успете да га решите, запишите своје запажање и питања и проследите их предметном наставнику. Запамтите да грешка није неуспех већ део битног напредовања ка циљу, учење из грешака је исто вид учења.

 Обавештење о учењу на даљину и доступним платформама и информацијама

Од предметних наставника и одељењских старешина добићете информације о постављеним материјалима и платформама за учење. Уколико имате потешкоћа потражите помоћ од наставника и одељењских старешина како не би каснили са редовним усвајањем наставних садржаја.

Све ваше активности и напредовање наставници ће пратити,даваће повратне информације о вашем раду и напредовању као и препоруке за даљи рад.

Предметни наставници ће путем договорених онлајн платформи постаљати наставни материјал,кратка упутства за учење и напредовање на основу којих ћете бити у обавези да израђујете домаће задатке, есеје, презентације ,пројекте,вежбе и др. На основу тога наставници ће имати увид и повратне информације о вашем раду и савладаном градиву, што ће се евидентирати у Педагошкој свесци наставника и ес Дневнику, тако да ћете на основу ваших активности бити и оцењени.

Циљ учења

Учење има за циљ да обезбедите себи бољу будућност, то је нешто што вас води напред. Циљеви могу бити различити, а пре свега свако од вас жели да постанете независан, да живите од свог посла за који сте се обучили кроз учење, да развијете своје вештине којима ћете наћи боље запослење, добити већу одговорност и плату и постати друштвено одговоран члан друштва.
Наставник ће пратити ваш рад, али најбитније од свега јесте да наградите себе за сваки успех који се огледа у савладаном градиву. Награда нека се реализује уз помоћ родитеља
, јер ћете тако повећати додатно жељу за успехом.

 

ЖЕЛИМО ВАМ ПУНО УСПЕХА У УЧЕЊУ!!!