Штампа

Техничар за роботику JALE SE 4D17S

TRobotikeНа сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја објављен је допунски конкурс за упис ученика осмог разреда у I разред средње школе за школску 2015/2016. г. Наша школа је добила потврду Министарства просвете, науке и технолошког развоја да за предстојећу школску годину уписује занимање ТЕХНИЧАР ЗА РОБОТИКУ - JALE SE 4D17S - (30 - УЧЕНИКА). Допуну конкурса у pdf формату можете преузети на линковима испод.

Допуна конкурса за упис ученика у средњу школу за школску 2015/2016. г.

Konkurs

Штампа

Додела плакете "Божидар Костић"

ДЕЈАН ЛАЗАРЕВИЋ И НИКОЛА ЈАНКОВИЋ НОСИОЦИ ПЛАКЕТЕ "БОЖИДАР КОСТИЋ"

Ове школске године, на самом њеном крају Стручно веће за машинство и обраду метала наше школе најистакнутијим ученицима из машинства и обраде метала у трећем и четвртом степену уручене су плакете "Божидар Костић". Овогодишњи добитници плакете су Дејан Лазаревић (III) и Никола Јанковић (IV), учесници републичког такмичења.

Plaketa

Ђацима је плакете уручио професор наше школе Предраг Костић, иначе син покојног Божидара Костића.

Иначе, Божидар Костић био је професор Техничке школе у којој је завршио трећи па потом четврти степен средњег стручног образовања након чега Машински факултет. Старије колеге кажу да је Божидар Костић имао дара да направи изузетан спој теорије и праксе, да је увео много иновација у настави, да је био сталожен, темељан, озбиљан и надасве добар човек и колега.

Стручно веће за машинство и обраду метала награђеним ученицима пожелело је пуно упеха у даљем школовању и професионалном усавршавању.

Штампа

Машински техничар за компјутерско конструисање

Савремено занимање машинске струке. По завршеном образовању за овај профил, ученик ће бити оспособљен за:

  • обликовање и техничко дефинисање машинских елемената и конструкција,
  • моделирање стандардних и нестандардних машинских елемената,
  • моделирање машинских склопова и конструкција,mtkk
  • генерисање техничке документације.

Ученици у току школовања користе савремене програмске пакете (AutoCAD, Autodesk Inventor, InventorCAM, MasterCAM, ArtCAM) за цртање и пројектовање. Поред општеобразовних у школи се изучавају и стручни предмети и предмети везани за непосредну примену компјутера. У оквиру ових предмета ученици се упознају са структуром рачунарског система и разним програмима: за обраду текста, за рад са табелама, за израду техничких цртежа, за тродимензионално моделирање, за симулацију обраде резањем, за генерисање програма за ЦНЦ машине. Настава из ове групе предмета се одвија у рачунарским кабинетима где на једном рачунаром ради један ученик. Наставни план и програм и списак предмета можете погледати ОВДЕ.

Штампа

Машински техничар моторних возила

Ово је образовни профил на коме ученици стичу теоријска и практична знања о:

  • моторима,mercedes
  • моторним возилима и њиховој опреми,
  • начину функционисања,
  • правилној експлоатацији и одржавању,
  • као и о основним елементима аутоматизације.

У практичном делу који се изводи специјализованој радионици, ученици ће моћи да раде и обучавају се на најсевременијем уређају за аутодијагностику на моторним возилима. У току школовања, ученицима се као обавезан део наставе омогућава обука за возача Б категорије. Ово занимање даје проходност на многе факултете. Наставни план и програм и списак предмета можете погледати ОВДЕ.