Штампа

Превазилажење дигиталног јаза развојем ИКТ вештина младих људи у Србији

Наша школа је једна од 50 среедњих школа у Републици Србији која је изабрана да учествује у пројекту:,,Превазилажење дигиталног јаза развојем ИКТ вештина младих људи у Србији” (енг. Bridging the Digital Gap with Growing ICT Skills of Young People in Serbia).

Основна идеја пројекта је да се кроз едукацију средњошколских наставника и омогућавање приступа средњим школама материјалима и глобалном систему Cisco академија, обезбеди могућност за развој ИКТ вештина младих људи у Србији, што треба да доведе до лакшег превазилажења дигиталног јаза и допринесе бољем запошљавању.

Штампа

Каријерно вођење и саветовање (КВС)

У Техничкој школи "Раде Металац", у суботу 27.12.2014. године одржан је семинар Едукационог центра "Средњошколски наставник у улози каријерног саветника",  акредитован под редним бројем 15 у каталогу ЗУОВ-а за школску 2014-2015 годину. Семинару је присуствовао 21 наставник из школе. 

Приручник за наставнике о каријерном вођењу и саветовању ученика средњих школа у чијој је изради учествовала Биљана Ђорђевић, предавач на овом семинару можете наћи на адреси Приручник

Препоруке за развој програма каријерног вођења и саветовања ученика у средњим школама на адреси Препоруке

 

Штампа

Презентација

Дана 25.04.2013.г. је у нашој школи одржана презентација семинара  ''Израда школског сајта''.
Три професора ( Илић Саша, Арсић Игор и Данковић Данко) који су 16 и 17. марта присуствовали овом  семинару у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу , презентовали су знања која су тамо стекли.

Predavaci

Након ове презентације  колегиницама и колегама су представили нови сајт школе на адреси  www.rademetalac.edu.rs/   као и њихове личне сајтове и блогове:

Илић Саша -    www.grafikale.rademetalac.edu.rs/ 
Арсић Игор
-www.arsa.byethost4.com/
Данковић Данко - https://dankovicdanko.wordpress.com