Штампа

Ученик генерације 2022/2023.године

19.06.2023.године

Данас су у Мејкерс лабу подељење дипломе и књиге нашим најбољим матурантима.

Директор школе Данко Данковић је са помоћником директора Братиславом Јовићем, библиотекаром Зорицом Стојановић, психологом школе Благицом Стаменковић и координатором образовања одраслих Благицом Стаменковић, на свечаности организованој поводом завршетка школовања, поделио дипломе ученику генерације, вуковцима и свим одличним матурантима.

Присутнима су се обратили директор школе Данко Данковић и школски библиотекар Зорица Стојановић. Том приликом су похвалили ученике за запажене  резултате током школовања и пожелели им пуно успеха у даљем животу и раду.

Odbor N

Ученик генерације за шкослку 2022/2023. годину је Катарина Марковић, ученица одељења четврто четири у образовном профилу електротехничар рачунара.

Ucenik generacije Katarina N

Катарина се истакла својим понашањем,  радом и изузетним резултатима, како у настави, тако и у ваннаставним активностима. 

Ucenik generacije grupna N

 Вукову диплому добили су следећи ученици:
- Катарина Марковић, одељење четврто четири, електротехничар рачунара
- Спасић Вељко, одељење четврто пет, електротехничар информационих технологија
- Тричковић Драко, одељење четврто пет, електротехничар информационих технологија
- Станковић Давид, одељење четврто пет, електротехничар информационих технологија
- Јовановић Данило, одељење четврто пет, електротехничар информационих технологија
- Матеја Трајковић, одељење четврто седам, техничар мехатронике
- Јанаћковић Стефан, одељење четврто осам, техничар друмског саобраћаја
- Теодора Стојановић, одељење четврто осам, техничар друмског саобраћаја
- Душан Стојановић, одељење четврто девет, техничар друмског саобраћаја

Штампа

Наш ученик Вељко Цветковић међу 30 најбољих ђака генерације из Србије и Републике Српске

Наш ученик Вељко Цветковић, као ђак генерације 2018/2019, успео је да се нађе међу 30 најбољих у конкуренцији више од 600 ђака генерације из целе Србије и Републике Српске!

Овај успех омогућио је Вељку да освоји ​бесплатно школовање на ITAcademy и тако настави да се образује у складу са својим амбицијама и потенцијалом.

djak-generacije-2019

Управа и сви запослени у Техничкој школи „Раде Металац”, поносни су на Вељка и овом приликом му честитамо на великом успеху и желимо много среће у будућем школовању. Уверени смо да ће Вељко искористити све своје потенцијале и надамо се да ће бити пример осталим ђацима наше школе. Савремена основна школа као део компаније LINK group се придружује честиткама на заслужено освојеним бесплатним школовањима.

Ваш друг и наш ђак један је од 30 изабраних ђака генерације којима ће финансијска подршка за једногодишње школовање на ITAcademy бити уручена у септембру на свечаном пријему на Белом двору.

Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, угостили су на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ осамнаесту годину заредом.

Том приликом је компанија LINK group, као партнер Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића, објавила лепу вест о додели 30 бесплатних школовања за једногодишње програма на ITAcademy.

Сви заинтересовани ђаци генерације су до 17. јула слали пријаве, у којима је требало да се представе у најбољем светлу и наведу на који начин ће школовање на ITAcademy искористити за своје усавршавање и даље напредовање, а након процеса селекције изабрано је 30 најбољих кандидата.

Вељко Цветковић се нашао међу одабранима и кроз једногодишње школовање на ITAcademy добиће прилику да стекне знања и вештине за нека од најтраженијих и најплаћенијих занимања данашњице. Наставу ће пратити онлине, преко најсавременије платформе за учење.

Свим ђацима генерације који су освојили бесплатно школовање на располагању су различити курсеви у оквиру наставног програма који одаберу, а у сваком тренутку свог школовања имаће на располагању како помоћ професора, тако и помоћ Центра за развој каријере уколико су им потребни савети за додатно усавршавање, проналажење посла и додатну мотивацију за учење.

 

Прошле године су ђаке највише интересовали курс за програмере и веб дизајн курс.

По завршетку једногодишњег школовања ђаци ће имати прилику да полажу за неке од најпрестижнијих међународно признатих сертификата.