Штампа

Републичко такмичење – историја

Немати један предмет у наставном програму није разлог не обогатити додатно своје знање.
То је управо доказао Немања Ђорђевић, ученик другог разреда наше школе (II-5), који је својим залагањем дошао до учешћа на Републичком такмичењу у области историје, одржаном 20.05.2023. године у Пожаревцу.

Немања је освојио седмо место, које дели са још једним такмичарем. Све похвале Немањи за учешће и пласман!

republicko-takmicenje

Штампа

Такмичење из вештачке интелигенције

24.05.2023.

Ученици првог разреда Техничке школе "Раде Металац" су  под менторством наставнице Маријане Антанасковић, у организацији Достигнућа младих у Србији,  учествовали на такмичењу о вештачкој интелигенцији (Intel AI Innovators). Вођа тима је Павле Костић а чланови Данило Вучић, Михајло Стоиљковић, Матеја Стојковић и Андрија Ђорђевић . За ово такмичење су се одлучили јер су желели да стекну нова искуства на такмичењима. Њихова идеја је да направе вештачку интелигенцију која ће решавати софтверске проблеме рачунара, аутоматски или по избору корисника.

DM vestacka inteligencija

На такмичењу су учествовали тимови из целе Европе и десет екипа из Србије. Наши ученици су заузели прво место у Србији и међу пет најбољих екипа у Европи. Током такмичења остварили контакте са многим светским компанијама а очекују их вредне награде.

У прилогу је ЛИНК ка видеу о овом пројекту:

Штампа

Футсалерке треће у Србији

На Државном такмичењу ученица средњих школа у футсалу,одржаном 09. и 10. маја 2023. године на Сребрном језеру, наше ученице су освојиле треће место.

f1
      

f2.jpg

Ментор ученицама је био наставник физичког васпитања Драган Стојановић.