Штампа

ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА

Од 17.04.2016 до19.04. 2016.г  у Загребу је одржано такмичење "Пословни изазов Западног Балкана". На такмичењу је учествовао и ученик III-5 разреда наше школе Димитрије Савић. Такмичило се  по двадесет ученика из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и домаћина Хрватске.

У недељу, 17. априла, након низа активности за "разбијање леда” и међусобно упознавање, ученицима је откривен "изазов” односно задатак да осмисле производ или услугу који ће виртуелног мобилног оператера учинити конкурентним на тржишту западног Балкана. Тимови су били четворочлани и чинили су их средњошколци из различитих земаља који се међусобно нису познавали.

DSCI2750PIZB

У понедељак су тимови развијали своје пословне идеје, састављали бизнис планове и креирали презентацију. На располагању су имали информације које су пронашли на интернету као и савете које су им давали волонтери – студенти који су протеклих година учествовали на овом такмичењу. 

Трећег дана такмичења, пред члановима жирија и публиком 20 тимова је представило своје бизнис планове а победу је однео тим који је развио идеју о иновативном производу у облику привеска који би корисницима мобилне телефоније у региону омогућио разне погодности од мањих тарифа у ромингу до пуњења телефона преко соларних ћелија. Нажалост наш ученик није био у победничком тиму.