Штампа

Уписана и описана лопта полиедара и обртних тела

У току јесени, у оквиру пројектне наставе у предмету математика, ученик Илија Спасић, смер Електротехничар информационих технологија, трећи разред, направио је апликацију за описану и уписану лопту око и у ваљак. 

Апликација се може преузети са адресе: лопта и ваљак 

Presentation1

Припрема за часове презентације и наставе може се видети на вези: АММ

Штампа

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАУКЕ У ЛЕСКОВЦУ

10.07.2016.

Дан науке у Лесковцу и годишњица рођења Николе Тесле обележен је радионицама и предавањима у Научном клубу у Центру за стручно усавршавање у образовању. Учешће у обележавању узели су ученици и професори наше школе.

C

За ученике од првог до четвртог разреда основних школа Драган Голубовић, професое физике и Јелена Момчиловић, професор ТИО одржали су радионицу „Мистерија игре“.

О изградњи Теслиног центра у Лесковцу говорио је дипл. инг. Слободан Ђорђевић, координатор Удружења „Теслин торањ у Србији“.

Професори и ученици наше школе за све заинтересоване грађане представили су научне радове: макету Теслиног трансформатора, „Левитирајући глобус“, ЛЕГО робота, звучни производ за проналажење затурених ствари „Трагач“, индикатор тока часова и одмора у школикао и наставна средства међу којима и 3Д штампач који је изазвао велико интересовање пре свега младих.

B A

Дан науке у Научном клубу у Лесковцу пратила је изложба Удружења „Теслин торањ у Србији“ поставком новог експоната ЦПН – а „Ласерска раван“ као и интерактивна радионица астрономије – посматрање звезданог неба коју је водио дипл.астрофизичар Војислав Грујић.