Штампа

ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ ТРАЖИ СЕ МЕСТО ВИШЕ

Иако припремна настава у нашој школи траје већ две недеље, а све групе су попуњене, ученици завршних разреда осмогодишњих школа свакодневно долазе са жељом да се прикључе активности.

Иако је план менаџмента Техничке школе „Раде Металац“ био да припремну наставу из српског језика и математике похађа 200 ученика распоређених у 10 група због великог интересовања ђака број по групама је увећан тако да припремну наставу похађа скоро 300 ђака.

 

-Са ученицима ради по 10 професора српског језика и математике и без обзира на мало увећање група настава се одвија без проблема. Иако нам просторни капацитет не дозвољава да омогућимо што већем броју деце похађање ове наставе трудимо се да изађемо у сусрет свима који су заинтересовани за то, рекао је директор школе Славољуб Станојевић.

Један од професора који ради са ученицима – професор српског језика Јелена Костић задовољна је како су деца прихватила рад у посве новој средини са нескривеном жељом да се што боље припреме за полагање мале матуре из ова два предмета.

-У групи имам децу из великог броја основних школа са територије Града. Већ на првом часу сам приметила да се предано спремају за тест знања, да су одговорни, желе да савладају све што се пред њих постави као задатак. Још једном се показало да је наша идеја и те како добра, а задовољство више за нас је податак да из моје групе, на пример, већина њих жели да упише нашу школу, казала је професор Јелена Костић.