Штампа

Обележен Национални дан књиге 28.фебруар у ТШ ,,Раде Металац“

Поводом Националног дана књиге ДШБС је по 6.пут организовало активност "Читајмо гласно" са ученицима у школској библиотеци, учионици, испред школе, на игралишти, у парку, на тргу, у аутобусу... Колегенице и колеге српског и страних језика су на својим часовима заједно са ученицима читали гласно одломке из дела познатих писаца и омиљену поезију.

Nacionalni-dan-knjige-1 Nacionalni-dan-knjige-2 Nacionalni-dan-knjige-3  

Школски библиотекар Зорица Стојановић организовала је активност "Читајмо гласно" у свечаној сали школе. Активност је почела симболично у 5 до 12, како бисмо нагласили да је последњи тренутак да се окренемо неговању књиге и културе уопште. Ове године активност ,,Читајмо гласно“ организована је под слоганом "Читам гласно, мислим јасно". Циљ ове активности је: подстицање читања, неговање матерњег језика, повезивање школске библиотеке са локалном заједницом и установама које се баве афирмацијом културе и уметности. Догађају су присуствовали ученици I-6,8,11, III-5,6,7.

Nacionalni-dan-knjige-4 Nacionalni-dan-knjige-5   

Ученици I-8 читали су стихове локалних аутора на лесковачком дијалекту. Анђела Радојловић, Ива Цветановић, Нина Станковић, Теодора Ђорђевић, дарко Тасић, Катарина Стојановић и Филип Влатковић.
Анђелка Глигоријевић I-6 говорила је поему Марине Цветајеве "Реквијем". Андреј Тошић III-5 говорио је монолог из "Коштане".

Nacionalni-dan-knjige-6