Штампа

Свети Сава 2023.године

27.01.2023. године

Данас је, у свечаној сали школе, обележена школска слава Свети Сава. Свечаност су приредиле наставнице српског језика и књижевности Јелена Димитријевић и Ана Јовић као и наставник музичке уметности Небојша Маринковић. Уз пригодан програм који су извели ученици наше школе  и фолклорна секција Основне школе ''Бора Станковић'' из Губеревца, беседу је одржао вероучитељ Далибор Савић.

          SS5 2023               SS4 2023     

          SS3 2023                 SS3_2023n.jpg   

          SS1 2023             

Након тога, сечењем славског колача, овогодишњи домаћин славе Илија Јовановић предао је славу наредном домаћину Александри Тодоровић.   

          SS7 2023n

Штампа

Светосавска академија 2022. године

 

26.01.2022.године

Вечерас је у Народном позоришту Лесковац, у организацији Техничке школе „Раде Металац“, одржана Светосавска академија .

Telop17

1Програм је водила Марија Стојановић, наставница српског језика и књижевности. Химну Светом Сави отпевалу су чланице Лесковачког црквеног ансамбла Бранко.

                       00n               2.jpg

На свечаности  се у име домаћина обратио директор Техничке школе „Раде Металац“ Данко Данковић,а у име награђених ,након уручене Светосавске повеље за допринос ширењу духа Светосавља и унапређењу образовно-васпитног рада у протеклој години, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.

Svetosavska akademija 2022 2

    dd 2

 gc

 

За изузетне резултате у 2021. години, повеље су добили следећи ученици:

 

- Матија Стојановић, ученик Гимназије из Лесковца
- Милош Радовановић, ученик Економске школе ''Ђука Динић'' из Лесковца
Светосавску повељу за за допринос ширењу духа Светосавља и унапређивање образовно- васпитног рада у 2021. години добијају следеће школе:
- Основна школа ''Светозар Марковић'' из Лесковца
-Трговинско – угоститељскa школа из Лесковца

Svetosavske povelje

На академји је приказан програм који су спремили ученици драмске секције са наставницима: Анитом Миљковић, Маријом Стојановић, Небојшом Мринковић и Радмилом Јанковић.

3

Штампа

Школска слава- сечење славског колача 2022.године

27.01.2022. године

Наша школа је ове године била домаћин Светосавских свечаности на нивоу града. У цркви ''Оџаклији'' директор Данко Данковић предао је славу Александри Сибиновић, директорки ОШ ''Коста Стаменковић'' из Лесковца.

Odzaklija n