Штампа

Меморандум о сарадњи у оквиру пројекта ''Заједно ка средњој школи''

У петак 8. октобра 2021. године, директор школе Данко Данковић и помоћник директора Игор Арсић присуствовали су потписивању Меморандума о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалних самоуправа Алексинца, Бечеја, Бора, Жабља, Књажевца, Лесковца, Ниша, Новог Сада, Сурдулице и Ћуприје, Дечије фондације Песталоци и Центра за образовне политике.

1n
Меморандум је потписан у оквиру пројекта „Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу“ који реализује Центар за образовне политике у сарадњи са Дечијом фондацијом Песталоци уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Главни циљ пројекта је подржавање успешног преласка ученика из осетљивих група ка средњошколском нивоу образовања и васпитања и наставку школовања кроз јачање капацитета релевантних актера за пружање адекватне и правовремене подршке. У пројекат је укључено 20 основних и средњих школа из десет локалних самоуправа.
Потписивањем Меморандума партнери граде партнерство између институција и организација на националном и локалном нивоу у циљу пружања усклађене и координисане подршке ученицима из осетљивих група
Штампа

Пројекат УЧИОНИЦА БЕЗ ЗИДОВА - ЗНАЊЕ БЕЗ ГРАНИЦА

16.10.2020.

Ученички парламент наше школе конкурисао је на конкурс за финансирање омладинских пројеката које расписује и спроводи град Лесковац преко Канцеларије за младе, а све у циљу стимулисања младих Лесковчана да нешто корисно ураде за своју заједницу.

Назив пројекта је ''УЧИОНИЦА БЕЗ ЗИДОВА - ЗНАЊЕ БЕЗ ГРАНИЦА'' а циљ је изградња летњиковца у школском дворишту. У свечаној сали града Лесковца, 16. октобра 2020. године, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић доделио је председници ученичког парламента наше школе, Тамари Марјановић,  уговор  вредан 128685 динара.

 

25 KZM

 

Штампа

Сарадња Техничке школе „Раде Металац“ са основном школом и локалном самоуправом у циљу пружања подршке ученицима из осетљивих група

Од јануара 2020. године наша школа учествује у пројекту Заједно ка средњој школи (друга фаза), који спроводи Центар за образовне политике (ЦОП) уз подршку Дечје фондације Pestalozzi, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Циљ пројекта Заједно ка средњој школи је да се ученицима из осетљивих група пружи подршка да успешно
 заврше основну школу, да наставе образовање у средњим школама и стекну диплому средње школе.

Прва фаза овог пројекта, у којој је учествовало 10 основних школа широм Србије, трајала је од 2017. до краја 2019. године. Друга фаза пројекта започела је 2020. године и поред првобитних 10 основних школа, укључује и 10 средњих школа и институције јединица локалних самоуправа, односно укључује укупно 20 основних и средњих школа са територија Алексинца, Бечеја, Бора, Жабља, Књажевца, Лесковца, Ниша, НовогСада, Сурдулице иЋуприје.

Средње школе ће у оквиру овог пројекта бити оснажене да пружају усмерену подршку ученицима из
 осетљивих група, односно ученицима који су у ризику да не стекну диплому средње школе, примењиваће различите мере и активности и сарађиваће са ОШ „Бранко Радичевић“ из Брестовца и саинституцијама, организацијама и актерима на локалном нивоу. Укључивањем средњих школа и локалних самоуправа у другој фази пројекта обезбедиће се континуирана 
и усмерена подршка за ученике и на нивоу основног и нанивоу средњег образовања.

Пројекат Заједно ка средњој школи ће трајати до почетка 2023. године. Више информација о пројекту је доступно на интернет страници http://cep.edu.rs/dugorocniprojekti

Штампа

10 милиона динара школама за развој и рад ученичких задруга

Ученичкој задрузи Техничке школе ''Раде Металац'' одобрен је пројекат за унапређење рада преко Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Школа је конкурисала пројектом чији је циљ покретање и издавање часописа Ученичке задруге ''Задругар''.

Часописом ће поред осталог, ученици, родитељи , наставници и социјални партнери бити информисани о активностима Ученичке задруге и школе.

За реализацију пројекта школа је од Министарства добила 150000 динара а уложиће и своја средства.

Више о томе можете прочитати на следећем линку.

Штампа

Почетак пројекта Заједно ка средњој школи

Директор школе Данко Данковић и психолог Благица Стаменковић 11. децембра 2019. године присуствовали су састанку представника средњих школа у вези са учешћем у Пројекту „Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу“ 2020-2021

Састанак је одржан као вид припреме за нову пројектну фазу.

ZKSS  11.12.2019

Од јануара месеца Центар за образовне политике ће, у сарадњи са Дечјом фондацијом Pestalozzi, започетидругу фазу пројекта „Заједно ка средњој школи - Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу“, који се у периоду од 2017. до 2019. године спроводио у 10 основних школа широм Србије. Нова пројектна фаза подразумева, поред примарних 10 основних школа, укључивање средњих школа и додатни ангажман локалних актера, како би се осигурао успешан прелазак деце из осетљивих група у средњу школу, као и завршетак средњег образовања.