Штампа

Одговорност деце и одраслих

Тим за заштиту ученика од насиља организовао је радионицу на тему: "Одговорност деце и одраслих".

Odgovornost-dece-1 Odgovornost-dece-2

Радионицу су осмислили и реализовали Небојша Маринковић, професор музичке културе и уметности и Зорица Стојановић, професор руског језика и књижевности. Радионица је реализована у Мејкерс лаб-у. Учествовали су ученици 1/6 и 1/8 .

Odgovornost-dece-3 Odgovornost-dece-4

Уводну реч имао је колега Небојша Маринковић, потом су ученици одгледали филм из серијала Слободна зона: ,,Деца са станице лењинградски“. Након тога се са ученицима разговарало о свим облицима занемаривања, злостављања и злоупотребе деце, који су приказани на филму. Завршну реч имала је Зорица Стојановић.

Штампа

Дана планете Земље

Поводом Дана планете Земље који се обележава 22.априла са ученицима I-9 и III-4 одржана је радионица у просторији Мејкерс лаб у присуству проф.Јадранке Петковић Анђелковић и проф. Светлане Марјановић.

Dan planete 1 Dan planete 2

Ученици су у оквиру радионице презентовали своје идеје о заштити животне средине. Циљ радионице је подизање свести о важности очувања животне средине.

Dan planete 3

Штампа

У част великанима

28. марта 2023. у просторијама Мејкерс лаба, ученици I-4 су,  у оквиру радионица „У част великанима“,  посветили час упознавању и подсећању на знамените жене из наше и савремене светске историје које су имале истакнуту улогу у друштву.

makers-lab-mart-raionica-01 makers-lab-mart-raionica-02 makers-lab-mart-raionica-03
     

Циљ радионице је развијање свести о различитим могућностима које су жене имале кроз историју, истицање колико су стереотипне улоге ограничавајуће, као и указивање на широке могућности данас у бирању будуће професије

makers-lab-mart-raionica-04 makers-lab-mart-raionica-05

Ученици су након занимљиве игре спајања имена знаменитих жена и њихових професија, имали прилику да кроз презентацију сазнају нешто више о животним путевима и борбама које су водиле Ксенија Атанасијевић, прва жена која је дипломирала филозофију и предавала на Београдском универзитету, Мага Магазиновић, међу првим женама са дипломом филозофије, која је упорношћу и плесом отварала врата осталим женама, Драга Љочић, прва српска лекарка,  Јелисавета Начић- врло смела и иновативна о чему сведоче бројна дела која је пројектовала и  Милица Стојадиновић Српкиња, која је својим песмама изазивала дивљење и, иако  самоука, постала једна од најобразованијих личности свога доба.

makers-lab-mart-raionica-06 makers-lab-mart-raionica-07 makers-lab-mart-raionica-08

Данас са поносом можемо рећи да постоји велики број жена на које ученице могу да се угледају када бирају своју будућу професију и истакнемо  чињеницу да су данас сва поља доступна и дечацима и девојчицама, захваљујући свим тим храбрим женама које су својим радом и успехом померале границе које су им биле постављене.

makers-lab-mart-raionica-09 makers-lab-mart-raionica-10 makers-lab-mart-raionica-11