Штампа

Општинско такмичење у футсалу

На Општинском такмичењу у футсалу, одржаном 13.03.2023. године, ученице наше школе освојиле су прво место и пласирале се на међуокружно такмичење.

Futsal

Екипу наше школе чиниле су ученице: Селена Филиповић, Наталија Станковић, Марија Стевановић, Јелена Петровић, Јелена Стевановић, Наташа Благојевић, Нинослава Стефановић, Маја Благојевић, Бојана Марковић и Ива Цветановић. Ментор ученицама је наставник Драган Стојановић.

Штампа

Окружно такмичење из математике за ученике средњих школа

У суботу 04.03.2023. године били смо домаћини Окружног такмичења из математике за ученике средњих школа.

Учешће на такмичењу узело је 14 ученика првог разреда, 12 ученика другог разреда, 9 ученика трећег разреда и 7 ученика четвртог разреда. 

M1            M2

Након коначних резултата на државно такмичење пласирало се 6 ученика.

Штампа

Такмичења из математике и информатике

26.02.2023.

Наша школа је 05.02.2023. године била домаћин Општинског такмичења из математике за ученике средњих школа, а 26.02.2023. године били смо домаћини Окружног такмичења из информатике за ученике средњих школа.

У суботу 04. марта бићемо домаћини и Окружног такмичења из математике за ученике средњих школа.

Штампа

Признање за Сару Цветковић

 22.12.2022.

Данас смо приредили пријем за Сару Цветковић, ученицу првог разреда Техничке школе ''Раде Металац'', дугогодишњу такмичарку гимнастичког клуба Дубочица. Њој је, у Скупштини града Лесковца, у организацији Лесковачког савеза спортова додељена спортска награда.

 Sportska nagrada SC

У друштву најбољих спортиста за 2022. годину Сара је добила признање за остваривање запажених резултата. Са готово сваког такмичења враћала се са неком од медаља.

 

Штампа

Литерарни конкурс

Друштво школских библиотекара Србије расписало је VI по реду литерарни конкурс поводом Дана словенске писмености и културе: ,,Лето без бриге, проведи крај књиге“, на тему: ,,Наш школски библиотекар - наш водич кроз чаробни свет књига“.

Конкурс је намењен ученицима основних и средњих школа. У категорији средњих школа, ученици одељења II4, Инес Ђорђевићoсвојила је друго местo, a Богдан Богдановић је похваљен за свој рад.

Literarni konkurs 1

Честитамо награђеним ученицима уз жељу да наставе да пишу и друже се са књигом и постигну још боље резултате.

Тим поводом је Актив школских библиотекара Јабланичког округа позвао награђене ученике 22.11.2022.год у ЦСУ, где је одржан састанак Актива, да прочитају своје радове присутним члановима актива. Са ученицима је била и колегиница Милена Костић, предметни професор српског језика и књижевности, као и Зорица Стојановић, школски библиотекар.