Штампа

Атлетичарке шесте у Србији

16.05.2022.

На Републичком такмичењу ученика средњих школа Србије у атлетици, које се одржало у Краљеву, ученице наше школе освојиле су шесто место.

Republicko atletika

На републичко такмичење ученице су се пласирале освојивши прво место на међуокружним такмичењу  које се одржало 12.05.222. године у  Пироту. Екипа ученика је заузела друго место. 

Okruzno atletika

 

 

Штампа

Такмичења из математике у школској 2021-2022. години

Као и ранијих, и ове школске године, Техничка школа је била домаћин многобројних такмичења из математике.

Одржано је општинско такмичење ученика средњих школа, 05.02.2022. Председница општинске комисије такмичења је Ивана Момировић. Из наше школе, на такмичење је учествовало шест ученика првог разреда, два ученика четвртог разреда, од којих се на окружно такмичење пласирало четири ученика, а ученик Стефан Симић, одељења електротехничар рачунара, први разред, професорице Ангеле Митић Младеновић, освојио другу награду на овом такмичењу.

Другог четвртка у марту, 10.03.2022. одржано је такмичење Мислиша, на коме је учешће узело 55 ученика, од којих су ученици Коцић Немања, први разред, на смеру електротехничар информационих технологија, професорице Митић Младеновић Ангеле и ученик Јовановић Данило, такође са смера електротехничар информационих технологија, професора Небојше Здравковић добили похвале за остварене резултате на овом такмичењу од математичког друштва Архимедес из Београда.

Трећег четвртка у марту, 17.03.2022. одржано је и такмичење „Кенгур без граница“ које свака школа организује за своје ученике. Ово такмичење се организује у целом свету, у преко 90 држава, па спада у ранг Међународних такмичења. Ученици размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке које је одабрала комисија састављена од математичара, представника тих држава.

Финале такмичења биће одржано у недељу 12.06.2022. у Крагујевцу. На финале су се пласирали ученици Димитрије Бранковић и Вукашин Станојевић, ученици првог разреда, смера електротехничар информационих технологија и електротехничар рачунара, професорице Ангеле Митић Младеновић из Техничке школе "Раде Металац", који су освојили трећу награду.

Kengur 2022

Поред њих ученици: Јован Анђелковић и Никола Дочић, Стефан Симић и Теодора Миљковић, први разред, смер електротехничар информациониих технологија, добили су похвале за остварене резултате на такмичњу „Кенгур без граница“ Математичког друштва Србије.

Штампа

Пласман на републичко такмичење из електротехнике

07.5.2022. године

Данас је у Техничкој школи у Врању одржано 27. Регионално такмичење електротехничких школа Србије.
Наша школа имала је 5 учесника: Милу Добреновић, Димитрија Бранковића и Јована Анђелковића из Основа електротехнике 1 и Марка Анђелковића и Николу Станковића из снова електротехнике 2.
Ментор ученицима била је наставница Јасминка Милосављевић. 

Vranje 07.05.2022 n

Уз одличну организацију школе домаћина и лепо проведен дан у Врању, наши ученици Јован Анђелковић и Мила Добреновић обезбедили су пласман на Републичко такмичење које ће се одржати 28.05.2022. године у Техничкој школи ''9. Мај'' у Бачкој Паланци.

Штампа

''Запесничимо''

Поводом Светског дана поезије 21. марта библиотека СШ,,Свети Ахилије" Ариље расписала је песнички конкурс за најбољу ауторску песму ученика основних и средњих школа.
У категорији ученика средњих школа ученик Милан Николић IV-6 освојио је прво место са песмом ,,Опело".
Било је укупно 350 радова, а иза су се пласирале Прва нишка гимназија, крагујевачка гимназија, Медицинска школа из Лесковца, гимназија из Обреновца, Рашке, Лознице.

Zapesnicimo n

Ментори ученику Милану Николићу били су Ирена Ћирић, професор енглеског језика и Зорица Стојанивић, школски библиотекар.

 

Штампа

Галаксија куп 2022.

У суботу 26. марта Техничкој школи у Зајечару одржано је пето по реду такмичење "Галаксија КУП“.
Од почетка пандемије 2020. године ово је прво такмичење у оквиру Заједнице електротехничких школа Србије које је организовано непосредно са такмичарима у школи.
На овогодишњем такмичењу учествовало је 18 радова из 12 школа.
Радове ученика оцењивао је стручни жири у саставу:

  • др Данијел М. Данковић, доцент на Електронском факултету у Нишу, област Микроелектроника и Микросистеми,
  • др Душан М. Стефановић, Академија техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Ниш, области Рачунарске технологије и Комуникацоне технологије са електроником,
  • Милош Марјановић, асистент на Електронском факултету у Нишу, област микроелектроника и микросистеми
  • Игор Коцић, дипломирани инжењер електротехнике за аутоматику, запослен у ТФ Кабле – ФАБРИКА КАБЛОВА ЗАЈЕЧАР Д.О.О.
  • Ненад Милојковић, дипломирани инжењер електротехнике за телекомуникације, запослен у Хеинекен Србија д.о.о. у Зајечару

Zajecar22 2