Штампа

Ученици биолошке секције уредили вертикални врт у атријуму школе

Поводом Европског дана паркова 24. маја, ученици Техничке школе ''Раде Металац'' , чланови биолошке секције, уредили су вертикални врт у атријуму школе. У посудама од пластичних боца засадили су зачинско и украсно биље.Том приликом наставница биологије, Јадранка Петковић Анђелковић, је ученицима предочила значај очувања паркова.

Овај дан има за циљ да људе приближи природи, и прошири свест јавности о значају природних лепота у заштићеним подручјима широм Европе, указујући на важност очувања, и одрживог развоја тих места.

DP 1  DP 5

Штампа

Квиз "КОЛИКО ЗНАМ О САОБРАЋАЈУ"

Kviz - slicica1

Секција за безбедност саобраћаја наше школе организује квиз „Колико знам о саобраћају“. У квизу ће учествовати ученици трећег разреда машинске и електро струке.

Пропозиције квиза се налазе у прилогу овог обавештења, а пријава екипа вршиће се у кабинету 18.

За финалисте квиза обезбеђене су пригодне награде које ће бити уручене на приредби поводом Дана школе.

У нади да ћемо се лепо играти, дружити и понешто научити о саобраћају, видимо се.

ПРОПОЗИЦИЈЕ

Штампа

ПОЧЕЛА СА РАДОМ СЕКЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

28534454 2044015205840527 1305259374 n

У циљу едукације ученика и подизања њихове свести о значају безбедности у саобраћају, наставници Жарко Антанасковић, Милош Гроздановић и Душан Станојевић покренули су Секцију за безбедност саобраћаја у нашој школи. Како је познато да је безбедност у саобраћају један од највећих проблема данашњег друштва, препознала се потреба образовања ученика за безбедно учествовање у саобраћају кроз овакву Секцију. Дакле, основни циљ рада Секције је развијање свести о значају безбедности, пре свега код ученика, али и код свих осталих учесника у саобраћају.      

 

Такође, намера Секције је да мотивише и покрене што више друштвених чинилаца у локалној заједници како би се заједнички радило на побољшању безбедности свих, а посебно деце.

 

Чланови Секције, под надзором наставника, планирају и реализују акције у циљу повећавања опште безбедности и заштите најмлађих у саобраћају.

Штампа

Секција "Математика и Геогебра" у школској 2014-2015

Секција Математика и Геогебра се ове школске године одржава петком од 13,15ч у кабинету 13а). Координатор секције је Ангела Митић Младеновић. 

Основни циљ рада ове секције је продубљивање и примена математичког и инфоратичког знања, као и њихово повезивање. На секцији се изучава програм Геогебра. 

Штампа

СЕКЦИЈА- ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА

Секција  ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА почела је са радом 01.09.2013. године

Наставници који воде секцију: Данковић Данко и Арсић Игор

У школској 2013/14. години као резултат рада секције настао је рад Бесконтактни динамо.
Овај рад је учествовао на на шестој међународној конференцији студенских пројеката IEEESTEC, одржаној крајем новембра на Електронском факултету у Нишу. Више о томе можете прочитати овде.
Поред зборника радова са ове конференције, наш рад је ушао и у Зборник радова за 2013. годину Високе техничке школе струковних студија из Ниша.

Школске 2014/15. години чланови секције учествовали су у изради  ''Паметне ролетне'' (Сmart blind)

У школској 2015/16. години раду секције придружио се и наставник Марко Личанин. Резултат рада секције су ученички радови:„Индикатор тока часова у школи'', „FM трансмитер“ и „Индикатор напона акумулатора“ -који су такође ушли у Зборник радова IEEESTEC конференције у организацији Електронског факултета из Ниша.

За ову школску годину у оквиру секције биће реализован пројекат ''Индикатор напона батерија'' , као и два рада на Ардуино платформи (''Алко тест'' и ''Уређај за мерење концентрације гасова'').

 

У школској 2016/17. години рад секције одвијаће се у кабинету 15А у терминима:
-уторак од 13:00
-четвртак од 11:40

У школској 2017/18. години рад секције одвијаће се у кабинету 15А у терминима:

-четвртак од 11:40

-петак од 11:40